Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δεύτερη ψυχρολουσία, αυτήν την φορά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ περίμενε χθες τον Γιάννη Στουρνάρα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!

Το διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του έκρινε ότι το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων χρειάζεται ριζική αναμόρφωση και αξιώνει να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών αλλά και να φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έσταζαν φαρμάκι μιλώντας για το ΕΝΦΑ και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα ότι αγνόησε όλες τις προτάσεις που διατύπωσε η Χαριλάου Τρικούπη, πχ. αφορολόγητο, ειδική αντιμετώπιση των κατ' επάγγελμα αγροτών, μικροσυνταξιούχους και επιπλέον άφησαν να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις που έκανε με την τρόικα δεν ήταν αποτελεσματικές.

«Αν δεν μπορεί ο Στουρνάρας να παραιτηθεί» είπε με έντονο ύφος στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ο Γιάννης Δριβελέγκας, ενώ λίγο πιο πριν όλοι οι παρόντες βουλευτές είπαν ότι δεν έχουν καμία επιθυμία να επισκεφθούν για ενημερωτική συνάντηση τον υπουργό Οικονομικών όπως έκαναν οι γαλάζιοι βουλευτές.

«Σιγά μην κάνουμε αυτά τα καραγκιοζιλίκια» ακούστηκε στην συνεδρίαση, ενώ αιχμές για την στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας άφησε αργότερα και ο Πάρις Κουκουλόπουλος λέγοντας πως «άλλοι είχαν πρόβλημα με τα "χαράτσια" και τώρα τα νοσταλγούν».

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών ξεκίνησε με εισήγηση του Φίλιππου Σαχινίδη ο οποίος υπενθύμισε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί καθώς και τις συνολικές προτάσεις του κόμματος οι οποίες όμως στο τέλος «εξαφανίστηκαν» και δεν ελήφθησαν καν υπόψη από το υπουργείο το οποίο στο τέλος παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική πρόταση.

Στο ΠΑΣΟΚ διερωτώνται γιατί ενώ αρχικώς τον ΕΝΦΑ τον χειριζόταν ο κ. Μαυραγάνης κατέληξε στα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα;