«Ο φόρος θα περάσει γιατί διαφορετικά θα πέσει η κυβέρνηση», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα είπε ότι σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση θα προτείνει για να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στους αντιδρώντες του Κοινοβουλίου, είπε: «Οι βουλευτές είναι εκεί γι’ αυτό έχουν ψηφιστεί για να εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους του. Και η κοινή γνώμη θα πρέπει να καταλάβει ότι από εδώ και μπρος ζούμε με τα δικά μας λεφτά». Τόνισε δε ότι η χώρα έχει ανάγκη χρημάτων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. 

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές έχουν ψηφίσει τα μέτρα για το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ και το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην κατανομή του συγκεκριμένου ποσού.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε, μάλιστα, τη περικοπή των συντάξεων «επαχθές μέτρο», τονίζοντας ότι σέβεται απόλυτα τους συνταξιούχους.

«Ποτέ εγώ δεν έχω πει για τους απομάχους στη ζωή με την έννοια τους μεγάλους σε ηλικίας ανθρώπους. Τους σέβομαι, τους τιμώ. Πιστεύω ότι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει η Πολιτεία κατά προτεραιότητα να φροντίζει γιατί πράγματι είναι αυτοί που προσέφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν έχω πει ποτέ γι’ αυτούς.

Το πιο επαχθές μέτρο από όσα έχω ψηφίσει στη ζωή μου ήταν η περικοπή συντάξεων των μεγάλων ανθρώπων. 

Τους ανθρώπους που έχουν περάσει μια ηλικία και έχουν δουλέψει για να είμαστε εμείς εδώ, τους σέβομαι και πρέπει η Πολιτεία να τους φροντίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.