Σε μία απρόσμενη κίνηση προχώρησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς ανακοίνωσαν ότι θα προσλάβουν συμβούλους πολιτικής επικοινωνίας και γραμματείς Τύπου. 

Σε πολλούς κύκλους της Άγκυρας φαίνεται η εξέλιξη αυτή απίστευτη καθώς γνωρίζουν ότι οι στρατηγοί της Τουρκίας θέλουν να έχουν οι ίδιοι επαφή με τους δημοσιογράφους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κατευθύνουν κάποιες δημοσιεύσεις ή να έχουν τον πλήρη έλεγχο σε ότι βγαίνει προς τα έξω.

Ωστόσο δημοσίευμα της Vatan που επικαλείται δηλώσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Necdet Özel, το στρατιωτικό προσωπικό δεν θα ασχολείται πλέον με τις δημόσιες σχέσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη θέση αυτού θα τοποθετηθεί εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο Στρατηγός Necdet Özel υπήρξε πρόσφατα αποδέκτης επικριτικών δημοσιευμάτων και σχολίων για την παρατεταμένη σιωπή του Γενικού Επιτελείου στο ζήτημα των καταδικασθέντων στελεχών για τα πραξικοπηματικά σχέδια κατά της ισλαμικής κυβέρνησης.

Ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δικαιολογώντας την απόφασή του είπε, ότι εργάζεται για να κρατήσει το στράτευμα μακριά από κάθε είδους πολιτικές διεργασίες. Απαντώντας στις κατηγορίες του ότι σιωπά για πολλά πράγματα δήλωσε ότι «τα καθήκοντά του περιγράφονται σαφώς από τον νόμο, οπότε προτιμά να εκφράζεται δημοσίως λιγότερο, αφού πρώτα αναλύσει σωστά για ποια θέματα και πότε θα ομιλεί».

Για την πρόσληψη πολιτικού προσωπικού ως σύμβουλοι επικοινωνίας, φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ερντογάν.

Γ.Κοκ.