current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:09

Αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού σε όσους εκθέτουν την κυβέρνηση

Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, ομολογούν πλέον με αυτοσαρκασμό κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κυβέρνηση πέφτει από γκάφα σε γκάφα και υπονομεύει τον εαυτό της.

Δημοσίευση 11:09’
αρθρο-newpost

Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, ομολογούν πλέον με αυτοσαρκασμό κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κυβέρνηση πέφτει από γκάφα σε γκάφα και υπονομεύει τον εαυτό της.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας, ομολογούν πλέον με αυτοσαρκασμό κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που διαπιστώνουν καθημερινά ότι η κυβέρνηση πέφτει από «γκάφα σε γκάφα» και υπονομεύει τον εαυτό της.

Το τελευταίο διάστημα, σε πλήρη αντίθεση με τις νουθεσίες και εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μια σειρά κυβερνητικά στελέχη με τα… φάλτσα τους έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Άλλοτε με τις δηλώσεις τους και άλλοτε με τις επιλογές τους ανατρέπουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του κλίματος ενισχύοντας την αμφισβήτηση εις βάρος της πολιτικής της για τα εσωτερικά θέματα.

Παρά τις κατά καιρούς οδηγίες του πρωθυπουργού τα όσα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τα όσα εξελίσσονται στο μέτωπο της φορολογίας των ακινήτων, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποδιοργάνωσης της κυβέρνησης.

Πολλοί υπουργοί έχουν αγνοήσει συγκεκριμένες εντολές του πρωθυπουργού για να προωθήσουν με αποτελεσματικότητα τα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας και να ξεπεράσουν το κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί στην κοινή γνώμη.

Τα όσα έχουν γίνει εσχάτως προκάλεσαν έντονη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο διότι δεν υλοποιήθηκαν οι εντολές του Πρωθυπουργού αλλά κυρίως διότι υπήρξαν γεγονότα που έδωσαν λαβές στην αντιπολίτευση αλλά και στον κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ να κλιμακώσει την κριτική της εις βάρος της κυβέρνησης για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όσα κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών.

Σε δύο τουλάχιστον συσκέψεις αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με υπουργούς ο Αντ. Σαμαράς επανήλθε με ακόμη πιο αυστηρούς τόνους ζητώντας να είναι προσεκτικοί οι πάντες και να μη δίνουν αφορμές για παρόμοια επεισόδια που εκθέτουν την κυβερνητική προσπάθεια.

Λέγεται μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός έχει τηλεφωνήσει σε αρκετούς υπουργούς και τους ζήτησε να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αλλάξει σύντομα το κλίμα στην κοινή γνώμη, που αντιμετωπίζει πλέον με καχυποψία κάθε κυβερνητική δραστηριότητα.

Γεγονότα όπως αυτό με την φορολόγηση των ακινήτων δεν προκαλούν μόνο οργή και αγανάκτηση στους πολίτες αλλά εξεγείρουν ακόμη και βουλευτές της ΝΔ, όπως έγινε προ ημερών στην σύναξη των 70 στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Η πραγματικότητα των δυσμενών εντυπώσεων στην κοινωνία παραμένει και η αγανάκτηση στο εσωτερικό της ΝΔ ενισχύει ένα κλίμα γενικευμένης απογοήτευσης ότι τίποτε δεν προχωρά.

Ορισμένοι βουλευτές, με ιδιοτέλεια ή όχι δεν έχει σημασία, βρήκαν ευκαιρία να κατακεραυνώσουν τους «πολιτικά ανεύθυνους υπουργούς οι οποίοι δεν λογοδοτούν πουθενά» και συμπλήρωναν με νόημα ότι «τραβάμε εμείς το… κάρο για τους εξωκοινοβουλευτικούς φωστήρες».


σχετικα αρθρα