Στις φήμες που θέλουν την τρόικα να αναβάλει την προγραμματισμένη της επίσκεψη στην Αθήνα αναφέρονται τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το n-tv, που επικαλείται ευρωπαίο αξιωματούχο, η τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου «προκειμένου να συνομιλήσει με την ελληνική κυβέρνηση». Προηγουμένως και σύμφωνα με την ίδια πηγή, «θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης με τον έλληνα ομόλογό τους Γιάννη Στουρνάρα». 

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές της Τρόικας για να ενημερωθούν θα είναι λίγος, με δεδομένο ότι στις 14 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Άλλα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου αναπαράγουν τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο «οι διεθνείς χρηματοδότες της Ελλάδας παγώνουν την επόμενη επίσκεψη τους για έλεγχο στην Αθήνα». Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο λόγος για αυτό εντοπίζεται «στη συνεχιζόμενη διαμάχη για τον προϋπολογισμό με την ελληνική κυβέρνηση». «Για το λόγο αυτόν θα αναβληθεί η προγραμματισμένη επίσκεψη της Τρόικας…», επισημαίνει η εφημερίδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχετικό δημοσίευμα του Spiegel-Online με τίτλο «Η επίσκεψη της Τρόικας είναι αβέβαιη». Το γερμανικό περιοδικό διαπιστώνει ότι «πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ».