«Δυσβάσταχτο και ληστρικό φόρο» που οδηγεί στη «δήμευση της ακίνητης περιουσίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Πρόκειται για μονιμοποίηση του χαρατσιού και μάλιστα με «ακόμα μεγαλύτερη συνολική επιβάρυνση. Γι’ αυτό και τώρα που κάποιοι διαμαρτύρονται ότι θα πρέπει να γίνει πιο ήπιος, λένε “ναι, αλλά από πού θα τα βρούμε τα λεφτά”. Θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι φωνάζουν πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν αμφισβητηθεί ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής ο οποίος έχει οδηγήσει σ’ αυτή την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση, δεν βγάζουμε άκρη. Τα πράγματα πλέον είναι οριακά», τόνισε, μιλώντας στο Real Fm.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις του δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «πού θα βρει τα λεφτά για να εκπληρώσει όσα υπόσχεται» επανέλαβε ότι «τα λεφτά θα προκύψουν μέσα από την υιοθέτηση μιας διαφορετικής αναπτυξιακής πολιτικής και μέσα από τομές και μέτρα σε όλα τα επίπεδα». Απαντώντας στα όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος για το θέμα, επεσήμανε ότι «είναι διαρκής η ανάγκη να επικαιροποιείς το πρόγραμμά σου, πολύ περισσότερο που οι συνθήκες βαίνουν ραγδαία επιδεινούμενες», και τόνισε πως στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αυτό γίνεται:  «Ήταν μία καλοπροαίρετη κριτική η οποία προκύπτει από μία αγωνία που έχει ο κόσμος», τόνισε.