Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών του 2004 καθώς σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα νέα στοιχεία που προκύπτουν δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις

Η υπόθεση των υποκλοπών που ουσιαστικά πρόκειται για δικογραφία που έχει συνενωθεί από τον περασμένο Αύγουστο με αυτήν που αφορά στο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, διαχειρίζεται ο τρίτος τακτικός ανακριτής κ. Φούκας. 

Η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις καθώς η κατάθεση ενός μάρτυρα κλειδί προσωποποιεί τον άνθρωπο που φέρεται να έκανε τις υποκλοπές σε έναν αλλοδαπό με ψευδώνυμο, ο οποίος αναζητείται. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ζούσε και δρούσε στη χώρα από το 1997 έως το 2010 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των υποκλοπών. 

Το ιδιαίτερα σημαντικό στην εξέλιξη της υπόθεσης είναι το γεγονός πως οι υποκλοπές συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα, μετά δηλαδή το 2005 οπότε και εντοπίστηκε το κακόβουλο λογισμικό από τη Vodafone. Σύμφωνα με την έρευνα οι υποκλοπές συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007 ίσως και το 2008. 

Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».

O κ. Φούκας μάλιστα προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».