Ο πλούτος δεν κρύβεται με τίποτα, ούτε με... παραλλαγή. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα έρχονται να εκπαιδευτούν 45 σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Κατάρ, βάση της αμυντικής συνεργασίας που έχει η Ελλάδα με τη χώρα τους.

Ήδη έχει φθάσει στην Αθήνα μία ομάδα Καταριανών που αποτελούν τον προπομπό τους(!).

Οι αξιωματούχοι αυτοί που αποτελούν τον προπομπό θα φροντίσουν τα πάντα για τους σπουδαστές τους, μέχρι αυτοί να έρθουν. Από το που θα κοιμηθούν, μέχρι το τι θα φάνε και πως θα γίνουν οι βολές τους σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχουν να υλοποιήσουν. Και δεν σταματάει εδώ η υποστήριξη που θα έχουν οι Καταριανοί σπουδαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το κλιμάκιο- προπομπό θα ακολουθήσει και μία άλλη ομάδα υποστήριξης των σπουδαστών. Η ομάδα αυτή θα αριθμεί πάνω από εκατό άτομα. Δηλαδή κάθε σπουδαστής θα έχει παραπάνω από δύο άτομα που θα τον υποστηρίζουν.

Και ως συνήθως οι Καταριανοί φέρνουν μαζί και τους μάγειρες τους!!! Αναμενόμενο καθώς ενδέχεται να μην τους αρέσει η φασολάδα ή το κοκκινιστό μοσχάρι. Η εκπαίδευση των σπουδαστών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Και όλα τα έξοδα τα καλύπτουν.

Όπως είναι αναμενόμενο, όμως, οι Έλληνες συνάδελφοί τους στρατιωτικοί κάθε φορά που ζουν τέτοιες καταστάσεις ασυνείδητα κάνουν περίεργους συνειρμούς και συγκρίσειςβλέποντας πως αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοί τους από το Κατάρ. Εδώ λασπουριά και περικοπές ενώ εκείνοι εκπαίδευση με πολυπληθείς ομάδες υποστηρίξεως!

Πέρα όμως από όλα αυτά η ουσία του θέματος είναι ότι το Κατάρ συνεργάζεται με την Ελλάδα και συνεχώς ενισχύεται αυτή η στρατιωτική σχέση.

Γ.Κοκ.

TAGS