current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:48

Καμμένος: Η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας χτυπά την εθνική άμυνα

Η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας χρησιμοποιείται ως πυλώνας για να χτυπηθεί η εθνική άμυνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Δημοσίευση 16:48’
αρθρο-newpost

Η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας χρησιμοποιείται ως πυλώνας για να χτυπηθεί η εθνική άμυνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας χρησιμοποιείται ως πυλώνας για να χτυπηθεί η εθνική άμυνα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε ομιλία του ενώπιον των εργαζομένων των ΕΑΣ στη Μάνδρα Αττικής,  ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, της πρωτογενούς παραγωγής χτυπά και την εθνική άμυνα. Για να χτυπηθεί η εθνική άμυνα υπάρχουν δύο πυλώνες: Ο πρώτος και κύριος είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας και ο δεύτερος είναι η διάλυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας».

Όπως είπε, η πολιτική για την ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν αποτελεί θέμα οικονομικό, αλλά εθνικό. Κατά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική την οποία εφαρμόζουν εκείνοι που επιθυμούν τον «φεντεραλισμό της Ευρώπης, δηλαδή την κατάργηση των εθνών – κρατών» και την υποταγή στη γερμανική επικυριαρχία.

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, η αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει περάσει και καλές στιγμές, αλλά ο σχεδιασμός είχε μέσα τη διαφθορά του συστήματος. Όπως είπε, όλα τα σκάνδαλα με τους εμπλεκομένους πήγαν στο συρτάρι, «ή μάλλον έγιναν προϊόν ανταλλαγής μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τη χώρα».

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της τρόικας που εκτελεί η σημερινή κυβέρνηση είναι να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας και να αποδοθούν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στη Rheinmetall, και μάλιστα με «προίκα» τις συμβάσεις τις οποίες έχουν και δεν εκτελούν.

«Το θέμα δεν είναι απλώς πολιτικό, το θέμα πέραν του ότι είναι εθνικό είναι και ποινικό. Εκείνοι που θα αποφασίσουν να κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, την ώρα που υπάρχουν οι παραγγελίες και οι προτάσεις για να λειτουργήσουν και όχι απλώς να συντηρηθούν, αλλά να ξαναφτάσουν στις παλιές καλές εποχές και να έχουν κέρδος, διαπράττουν το έγκλημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου» τόνισε.

Αν οι διοικήσεις και ο μέτοχος και ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνυπογράψουν και συμφωνήσουν στο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την ώρα που υπάρχουν παραγγελίες σε επίπεδο πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υποβάλουν μήνυση για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και για απάτη, δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου να κινηθούν από κοινού σε ένα μέτωπο για την προστασία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα κάλεσε και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να αρνηθούν να εκτελούν «εντολές ξένων, εντολές των κατακτητών, οι οποίοι έρχονται και διατάσσουν το κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι είναι ένας εγκάθετος, μη εκλεγμένος, διορισμένος από την τρόικα υπουργός. Όπως δήλωσε, ο κ. Στουρνάρας έχει βάλει στόχο να μην βρει λύσεις, προκειμένου να δημευθεί η ιδιωτική περιουσία.


σχετικα αρθρα