Κατάθεση τροπολογίας για Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία

Κατάθεση τροπολογίας για Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Η τροπολογία υπάγει τα δικαιώματα, μετοχές ή μερίδια σε ακίνητη περιουσία της κάθε ΑΕΕΑΠ (σε ποσοστό τουλάχιστον 80% του ενεργητικού της) στο πεδίο των επιτρεπόμενων επενδύσεων διαθεσίμων της και διευρύνει την έννοια της ακίνητης περιουσίας στην οποία μπορεί να επενδύει η Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (εντάσσοντας σ' αυτήν και τα οικόπεδα πάνω στα οποία μπορούν να εγερθούν κτίσματα που να εξυπηρετούν τους σκοπούς της). 

Επίσης, με την τροπολογία επεκτείνεται η δυνατότητα επενδύσεων της ΑΕΕΑΠ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 80%, σε μετοχές ή μερίδια κάθε είδους εταιρείας εξαιρουμένων των προσωπικών, καθώς και σε μετοχές ή μερίδια των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες και των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων.
 
Ορίζεται ακόμα πως η κάθε ΑΕΕΑΠ οφείλει να εισάγει υποχρεωτικά τις μετοχές της σε οργανωμένη αγορά που λειτουργεί στην Ελλάδα, μέσα σε δύο χρόνια από τη σύστασή της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο