Την Πάτρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, όπου εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος και -όπως ανέφερε- η «Συμφωνία» είναι ένας πολιτικός οργανισμός που ανήκει στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο φορέας γεννήθηκε λόγω των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν στο μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την ανασυγκρότηση του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου, ο κ. Λοβέρδος διατύπωσε την εκτίμηση, ότι η πορεία θα είναι μακρά και δύσκολη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για την τελική έκβαση.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «υπάρχει κρίση στρατηγικής στο ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορεί να θέλει και το κεντροαριστερό μέτωπο και την κεντροδεξιά συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «θα μοιάζει με πολιτικό εκκρεμές, που το πρωί πηγαίνει αριστερά και το βράδυ δεξιά».

Σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Λοβέρδος είπε πως η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», θα υποστηρίξει υποψηφίους που δεν θα έχουν κομματική ταυτότητα.