Eπιμέλεια: Παναγιώτης Βελισσάρης-Λυμπερίδης

Τη συλλογική αποδοκιμασία κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η δολοφονία δύο νεαρών και ο τραυματισμός ενός άλλου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 

«Δεν θα  επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας την οδύνη του για το θάνατο των δύο νεαρών.

«Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα, από τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι, και σημείωσε ότι μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ο ένας εκ των τριών νεαρών, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όσον αφορά τον τρίτο τραυματία, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, είπε ότι είναι βαριά τραυματισμένος, βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο και υπάρχει αισιοδοξία των γιατρών ότι μπορεί και να τα καταφέρει. 

Συλλογική καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα» επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και προσέθεσε ότι «η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία».
 
«Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», κατέληξε η Κουμουνδούρου. 

«Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την  ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο» επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας», κατέληξε.

Η Δημοκρατική Αριστερά «καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος».

Την καταδίκη του για τη δολοφονία των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του ο Περισσός εκτιμά ότι «η επίθεση αυτή δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

Ο κύκλος της βίας που άνοιξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συνεχίστηκε σήμερα με τη δολοφονία δύο νέων και τον τραυματισμό ενός τρίτου, πρέπει να μην έχει συνέχεια. Πρέπει να σταματήσει εδώ» δήλωσε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ Χρήστος Ζώης.