ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται τελικά η τρόικα στην Αθήνα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2013, 22:11 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2013, 00:23
Έρχεται τελικά η τρόικα στην Αθήνα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει τελικά η τρόικα – όπως αναμενόταν εξ' αρχης-  στην Αθήνα γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το βράδυ της Παρασκευής. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει τελικά η τρόικα – όπως αναμενόταν εξ' αρχής-  στην Αθήνα γεγονός που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε αργά το βράδυ ότι η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια όπως όλα δείχνουν, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν όπως αναμενόταν για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Όπως έγραφε το newpost.gr, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η τρόικα δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, γεγονός που διέψευσαν κυβερνητικοί παράγοντες και έκαναν λόγο για φήμες που διακινούνταν από κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πλευρά του, είχε επιβεβαιώσει ότι ο εκπρόσωπό του Πολ Τόμσεν θα ερχόταν κανονικά, την ερχόμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν. 

Όπως είχε αναφέρει, κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, η αποστολή του Ταμείου πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Όπως είχε τονίσει ο κ. Μάρεϊ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και τα θέματα του προϋπολογισμού για το 2014.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετος χρόνος, είχε πει ότι «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις».