Τη λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός τρίτου στο Νέο Ηράκλειο, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους και πως η  Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι μπροστά στις δυσκολίες «οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

 «Η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη…Είναι αυτονόητη αλήθεια ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό».

Η Ελλάδα υπογραμμίζει δεν μπορεί να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνει και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην οποία τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα».