Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνηθίζουν να διηγούνται ιστορίες για το πώς αναγκάστηκαν να  ψηφίσουν κάθε μνημόνιο και κάθε δυσβάσταχτο μέτρο που έχει περάσει από το Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια της κρίσης, φαίνεται πως ήρθε η ώρα για να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους συναδέλφους τους της Νέας Δημοκρατίας

Διότι η κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με αφορμή τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ανέδειξε και μία άλλη σκοτεινή πτυχή της συγκυβέρνησης που σχετίζεται με την οργή των πράσινων βουλευτών με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά με την Συγγρού. 

Καταρχήν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε από το γεγονός πως 24 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων κατάφεραν να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι οι γαλάζιοι της συμπολίτευσης αντιδρούν στις κοινωνικές αδικίες και μάλιστα οι αντιστάσεις τους επιφέρουν αποτελέσματα.  

Στο μάτι των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μπήκε ειδικά ο Ιορδάνης Τζαμτζής της Πέλλας που πρωταγωνίστησε στην γαλάζια μίνι εξέγερση. "Ε όχι και ο Δάνης να κάνει τον επαναστάτη" σχολίαζαν μεταξύ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυρίως από την περιφέρεια. 

Όταν λοιπόν διαπίστωσαν ότι οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να διατηρήσει το περίφημο "χαράτσι" της ΔΕΗ από την Χαριλάου Τρικούπη βρήκαν μία καλή ευκαιρία για να βγάλουν τα απωθημένα τους. 

Η δήλωση Κουκουλόπουλου μετά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ πως "καλό θα είναι οι βουλευτές της ΝΔ να θυμούνται τι έλεγαν για το χαράτσι στις εκλογές του Μαϊου του 2012" κατέδειξε την συσσωρευμένη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας για την παράταξη του κ. Σαμαρά.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη. Ελάχιστα στελέχη της υποστηρίζουν την συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία μολονότι η συμπόρευση των δύο κομμάτων συμπληρώνει αισίως ενάμιση χρόνο. Η παρατεινόμενη συγκατοίκηση με την δεξιά ήταν άλλωστε και η αιτία του χαμού που έγινε πριν από μία εβδομάδα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν η πλειονότητα των βουλευτών ζήτησε απαγκίστρωση από την Νέα Δημοκρατία.

Κι αυτό διότι ακόμη και βενιζελικοί βουλευτές δεν ξεχνούν την επιμονή Σαμαρά για εκλογές και την αντιπολίτευση που έκανε στο ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια προκαλώντας με τον τρόπο του την κατάρρευση του δικού τους  πολιτικού χώρου.