Ως εγκληματική ενέργεια «αριστερής προελεύσεως» χαρακτήρισε ο βουλευτής του της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος την επίθεση που κατέληξε στο θάνατο δύο ανθρώπων έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, προσθέτοντας μάλιστα πως η ΧΑ «δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά» και ζητά ηρεμία.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιώταρος, φεύγοντας, ένας από τους δράστες είπε: «‘Φασίστες-κουφάλες θα πεθάνετε’, ή κάτι παρεμφερές».

Περιγράφοντας το σκηνικό της δολοφονίας, για το οποίο η ΧΑ διαθέτει βίντεο, ο κ. Παναγιώταρος δήλωσε πως ο ένοπλος πλησίασε ομάδα περίπου πέντε ατόμων και στη συνέχεια άνοιξε πυρ, πυροβολώντας μάλιστα τα θύματα «αφού είχανε πέσει κάτω, για να τους αποτελειώσει».

Όσον αφορά τον επιζώντα της επίθεσης, τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, ο κ. Παναγιώταρος σημείωσε πως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχει λάβει, «έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Ερωτηθείς για το αίτημα παράδοσης των αδειών οπλοφορίας των βουλευτών της ΧΑ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Παναγιώταρος έκανε λόγο για «αυθαίρετες ποινικές ενέργειες» σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, «άσχετα αν κατηγορούνται ή όχι».

Τέλος, ο κ. Παναγιώταρος τόνισε πως οι βουλευτές της ΧΑ οπλοφορούν καθώς είναι «στόχοι», καταγγέλλοντας την απόσυρση της αστυνομικής προστασίας από τις δραστηριότητες και τους βουλευτές του κόμματος.