Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 

Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές της Γ'Λυκείου σε πολλά σχολεία των Χανιών καθώς σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι θέσεις των καθηγητών στα μαθήματα κατεύθυνσης παραμένουν κενές. 

Στα Σφακιά οι μαθητές που υποτίθεται πως στο τέλος της χρονιάς θα δώσουν τις εξετάσεις της ζωής τους που θα καθορίσουν το μέλλον του - καθώς έτσι είναι διαμορφωμένο το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα- δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα μάθημα σε μαθήματα κατεύθυνσης, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην θετική. 

Όπως λέει στο newpost ο κ. Γιάννης Τσαμαντάκης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, στην πλειοψηφία των σχολείων του νομού υπάρχει έλλειψη σε πολλές ειδικότητες καθηγητών, με σημαντικότερη αυτή στο μάθημα της Βιολογίας. 

Μαθητές και γονείς ιδιαίτερα στα Σφακιά, μια απομακρυσμένη από αστικά κέντρα περιοχή, βλέπουν να είναι αφημένοι στη μοίρα τους με τα παιδιά να πρέπει να δώσουν εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ σε μαθήματα που εν τέλει θα έχουν διδαχθεί πολύ λιγότερο σε σχέση με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία της χώρας. 

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την ειδικότητα των βρεφονηπιοκόμων η οποία ναι μεν καταργήθηκε για τη Β'Λυκείου δεν συνέβη όμως και για τα παιδιά που φέτος θα πήγαιναν Γ΄Λυκείου. Ο κ. Τσαμαντάκης επισημαίνει πως τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά καθώς υπάρχει ελάχιστος χρόνος διδασκαλίας που δύσκολα απ' ότι φαίνεται θα μπορέσει να καλυφθεί.