Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

3 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:59

Επενδυτική εταιρεία-φάντασμα παρακολουθούσε τον Κώστα Καραμανλή

Επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών χρησιμοποιούσαν ως «κέλυφος» Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας.

Δημοσίευση 06:59’
αρθρο-newpost

Επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών χρησιμοποιούσαν ως «κέλυφος» Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας.

Επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών χρησιμοποιούσαν ως «κέλυφος» Ελληνοαμερικανοί προκειμένου να κάνουν υποκλοπές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, οι υποκλοπές  συνέχισαν και μετά το 2005, όταν και αποκαλύφθηκαν, ενώ ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανιζόταν νεαρό άτομο, αλλά πίσω από αυτήν ήταν τρεις Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι ενημέρωναν την NSA, την αμερικανική μυστική υπηρεσία με έδρα το Μέριλαντ.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι με το ΑΦΜ της εν λόγω εταιρείας είχαν αγοραστεί 4 κινητά. Τα τρία από αυτά χρησιμοποιήθηκαν στις πρώτες υποκλοπές την περίοδο 2004-2005. Ωστόσο, όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικρατείας της τότε κυβέρνησης, απενεργοποιήθηκαν. 

Περίπου 2 μήνες μετά, το τέταρτο που είχε μείνει ανενεργό, ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και άλλων προσώπων. Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007, κάτι που φαίνεται να ήταν και το μεγάλο λάθος των υποκλοπέων. Οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν και η ΕΥΠ άρχισε να παρακολουθεί το εν λόγω τηλέφωνο. Μέσα από την παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι οι Ελληνοαμερικανοί συνομιλούσαν με το Μέριλαντ

Συγκεκριμένα, σε μια από τις πρώτες κλήσεις που έγιναν μετά από την ενεργοποίηση του «εφεδρικού» κινητού, ο καλών Ελληνοαμερικανός από την Ελλάδα ζητούσε οδηγίες από τους ανωτέρους τους πως θα κινηθεί από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν.

Οι ελληνικέ αρχές που είχαν παγιδεύσει το τηλέφωνο, ξεκίνησαν να καταγράφουν τις επικοινωνίες του Ελληνοαμερικάνου και του Έλληνα «αχυράνθρωπου» στην επενδυτική εταιρεία. 

Ο ρόλος του μυστηριώδους Αμερικάνου

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στον γ’ τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα, από άνθρωπο – κλειδί στην υπόθεση, που είχε ενεργό ρόλο στις παρακολουθήσεις των υποκλοπών. 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έδωσε πολλά και σημαντικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και στη συνέχεια μέσα από έρευνα του ανακριτή, υπέδειξε και έναν Αμερικανό ως τον άνθρωπο που είχε κομβικό ρόλο στις υποκλοπές. 

Το εν λόγω άτομο σύμφωνα με την εφημερίδα, βάσει των όσων έχουν συγκεντρωθεί και από την ανακριτική έρευνα, πηγαινοερχόταν στη χώρα μας από το 1997 έως και τουλάχιστον το 2010 σε συγκεκριμένες κρίσιμες χρονικές περιόδους, που όπως προκύπτει συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των Αμερικάνων.

Έτσι φαίνεται ότι ήταν και στην Ελλάδα τη διετία 2004-2005, όταν έγιναν οι υποκλοπές με το παράνομο λογισμικό της Vodafone. Στη συνέχεια έφυγε όταν αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις από τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης και ξεκίνησε η έρευνα, ενώ επανήλθε το διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream

Η εν λόγω συμφωνία μάλιστα θεωρείται ότι ήταν ένα από τα θέματα που «έκαιγαν» τους αμερικάνους, ενώ πολλοί συνδέουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας εκείνη την περίοδο με τον αγωγό.

Το πρόσωπο αυτό είχε έρθει στη χώρα μας σύμφωνα με την εφημερίδα για κάποιο διάστημα ως διπλωματικός υπάλληλος. Ωστόσο όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα, δεν ήταν διπλωμάτης, αλλά ενεργούσε ως κατάσκοπος εις βάρος της Ελλάδας. Ο μάρτυρας – κλειδί έχει δώσει σημαντικά στοιχεία για αυτόν και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, αφού πρώτα βρεθούν οι φωτογραφίες του και επιβεβαιώσει ο μάρτυρας οπτικά και την ταυτότητά του.

Ο μάρτυρας συνδέει μάλιστα σύμφωνα με τη Realnews τον αλλοδαπό με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ενώ τον παρουσιάζει ως το πρόσωπο εκείνο που αντλούσε πληροφορίες για τις πολιτικές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού μέσω των υποκλοπών, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά το 2005, αφού δηλαδή αποκαλύφθηκε το παράνομο λογιστικό της Vodafone.


σχετικα αρθρα