Την πρεμιέρα εφαρμογής του νέου μέτρου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κλήθηκε να σχολιάσει από δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.

«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες τιμούν και σέβονται το εμπόριο αναγνωρίζοντας το πλαίσιο ελευθερίας μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται για να μπορεί να ανθεί», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, και προσέθεσε λέγοντας: 

«Ωστόσο, τον ίδιο ή και ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό τρέφουν για τα ήθη και έθιμα του λαού μας και τους άγραφους νόμους της ελληνοχριστιανικής παράδοσης, ενώ παράλληλα, αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή τους ότι παράγοντας στραγγαλισμού του εμπορίου στις μέρες μας δεν είναι η έλλειψη ωρών».

Όπως τονίζει ο κ. Νικολόπουλος «ο στραγγαλισμός του εμπορίου οφείλεται στην μηδενική ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα, στον παγετώνα της ύφεσης και της κατανάλωσης, αλλά και στην ασφυκτική φορολόγηση που έχει μετατρέψει το κράτος σε μεγαλοϊδιοκτήτη κάθε ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης».
 
«Το ελληνικό εμπόριο αφανίζεται εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής» επεσήμανε ο  Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και προσέθεσε λέοντας ότι η κυβέρνηση «ακολουθεί τη πλέον εχθρική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που γνώρισε ο τόπος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού πέρα από τα προαναφερόμενα, έρχεται να προσφέρει τις Κυριακές σε… συσκευασία δώρου, στις πολυεθνικές εταιρείες και τα ντόπια αρπακτικά που επιβουλεύονται τις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα, αυτές που ακόμα αντέχουν».

«Η Κυριακή των Ελλήνων είναι μία μέρα αφιερωμένη στον Θεό, στην οικογένεια, στην ψυχική και σωματική ξεκούραση των εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και γενικότερα των εργαζομένων. Δεν ανήκει στα... ταμεία των πολυεθνικών!  Όσοι πασχίζουν να αλλάξουν την μορφή της ελληνικής Κυριακής ματαιοπονούν», κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος.