«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί μια απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη» υποστηρίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν».

«Πρόκειται» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση «να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρουν ότι «η κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ κόλλησε στο παρελθόν. Δεν κατάλαβε τίποτα ούτε από το σημερινό γιορτινό κλίμα. Η σημερινή του ανακοίνωση αποδεικνύει πως στην πραγματικότητα είναι δύναμη αντίδρασης και μιζέριας».