«Οι καταναλωτές αγκάλιασαν το καινούργιο εκπτωτικό δεκαήμερο και τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές» δήλωσε σήμερα σε πρωινή εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο Star, για το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός εκτίμησε πως «το πείραμα με τις Κυριακές πέτυχε», ενώ σε ερώτημα για το γεγονός πως όσοι δεν έχουν χρήματα δε θα πάνε ούτε τις κυριακές να ψωνίσουν ο υπουργός απάντησε: «Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ψωνίσει τις Κυριακές.

Δεν προσπαθούμε να πετύχουμε πρόοδο με το σημειωτόν. Αυτούς τους προοδευτικούς του σημειωτόν δεν τους καταλαβαίνω. Θέλουμε να αλλάξει η Ελλάδα με την ακινησία. Θεματοφύλακας της ακινησίας εγώ, δε θέλω να είμαι« τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε πως «δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς».

«Ισχύει στο ακέραιο αυτό που είχε πει και ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι πως καμία πρώτη κατοικία δεν θα κινδυνεύσει» είπε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό το έχει δεχτεί και η τρόικα.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει μια συζήτηση με τους δανειστές, έτσι ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχουμε καταλήξει. Αυτοί που θα πρέπει να φοβούνται είναι όσοι κρύβονταν πίσω από διατάξεις και δεν πληρώνουν ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τις εμπορικές μισθώσεις, ο κ.Χατζηδάκης τόνισε πως η τρόικα επιθυμεί πλήρης απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων και η σύμβαση να εξαρτάται μόνο από την συμφωνία του ιδιοκτήτη και του εμπόρου.