Για «επίθεση που γεννά πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τους στόχους και τις επιδιώξεις των εκτελεστών» έκανε λόγο ο Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, ζητώντας «να φθάσει ως το κόκκαλο» η έρευνα για την υπόθεση.

Μιλώντας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επιδίωξη να συμψηφιστούν δολοφονικές ενέργειες και να αξιοποιηθεί η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο «σε όφελος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Κάλεσε επίσης τον λαό να επαγρυπνεί και να μην τρομοκρατηθεί, καθώς, όπως είπε, «ένας από τους στόχους είναι και το να τρομοκρατήσουν τον λαό, να τον βάλουν ξανά να καθίσει στο σπίτι του και να μην συμμετέχει στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις».

«Πάντα τέτοιες δολοφονικές ενέργειες έχουν συγκεκριμένη στόχευση (και) αντικειμενικά εμείς λέμε ότι λειτουργούν προβοκατόρικα», συνέχισε για να προσθέσει: «δεν είναι ώρα για σενάρια, όμως η πείρα του παρελθόντος λέει ότι σε τέτοιες ενέργειες συνήθως διαπλέκονται τμήματα του κρατικού μηχανισμού, εγχώριες και ξένες υπηρεσίες, αξιοποιείται το οργανωμένο έγκλημα».