«Κούφια λόγια» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τις υποσχέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί ενδυνάμωσης των δημοσίων δομών Υγείας και πρόσθεσε ότι οι αναδιαρθρώσεις στον εν λόγω τομέα είναι αποφασισμένες εδώ και χρόνια.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι στόχος είναι ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας, καθώς -όπως είπε- μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών «σχεδιασμένα στέλνουν πελατεία στον ιδιωτικό τομέα».

Επίσης τάχθηκε στο πλευρό των συνδικαλιστών και των εργαζομένων στην Υγεία στηλιτεύοντας «αισχρές επιθέσεις», οι οποίες υποστήριξε πως στοχεύουν στο θυμικό, καθώς «ένας απελπισμένος άνθρωπος θα θεωρήσει εύκολα μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα τον γιατρό ή τον νοσηλευτή ως εχθρό του».

Σημειώνοντας ότι πλέον εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δωρεάν δημόσιας Υγείας, καθώς και υπέρ της ενίσχυσης της με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, καθώς «με ημίμετρα το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμεύθηκε ακόμη ότι το κόμμα θα πρωτοστατήσει στο να συζητηθούν τα τεράστια προβλήματα του χώρου και στη Βουλή και παντού.

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι στήνεται ξανά το ίδιο σκηνικό για τη λήψη νέων μέτρων, δηλαδή «ακούμε ξανά για τις πιέσεις της τρόικας και η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται ακάθεκτη».

«Δεν είναι τυχαία η συζήτηση που ανοίγει κάθε φορά για μια σειρά τομείς της οικονομίας, όπως το ασφαλιστικό, η νέα φοροληστεία με τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, αλλά και η κυριακάτικη αργία», είπε.

Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού είναι αυτή του κόμματός του. «Με οποιαδήποτε άλλη πολιτική, ακόμα και αν σημειωθεί αναιμική ανάκαμψη και τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του χρέους, οδηγεί, από άλλο δρόμο, πάλι σε νέα μέτρα, γιατί κανείς δεν θα «κουρέψει» το χρέος, χωρίς να ζητήσει τη λήψη νέων μέτρων.