Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 σχολίασε τόσο τα δραματικά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής με τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, όσο και τις εσωκομματικές διεργασίες μετά τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό οκ. Δραγασάκης χαρακτήρισε ως επίκινδυνο τον δρομο που μπήκαμε μετά τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

«Είναι ένα γεγονός το οποίο μας υπενθυμίζει ότι έχουμε μπει σε έναν επικίνδυνο δρόμο. Σ’ε έναν κύκλο βίας. Βεβαίως δεν γνωρίζουμε ακόμα την ταυτότητα των δραστών και αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Επομένως, εκείνο που θα ήθελα εγώ να πω είναι ότι ήταν θετική νομίζω η ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από όλο τον πολιτικό κόσμο. Επίσης, κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ θετική η δήλωση της μητέρας του παιδιού που είναι τραυματίας και πρέπει να την συγκρατήσουμε. Δεν νομίζω ότι η Χρυσή Αυγή έχει την ευκαιρία να εμφανίζεται ως θύμα. Θύμα είναι η συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι πρωτεργάτης του κλίματος βίας... Επομένως, πρέπει να επιμείνουμε στην ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμη πείσει την κοινωνία με το «πού θα βρει τα λεφτά», τόνισε:

«Εγώ είδα δύο θετικά στοιχεία στην παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου. Το ένα είναι ότι επισημαίνει την ανάγκη να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης και προσέθεσε: «Το δεύτερο είναι ότι - νομίζω ότι προκύπτει έμμεσα -, να μη λέμε πράγματα τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα διασφαλίσουμε. Θεωρώ δηλαδή ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι "μικρό καλάθι". Ας κάνουμε πράγματα που δεν θα τα έχουμε διακηρύξει. Ας είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε υποσχέσεις τις οποίες δεν θα έχουμε δώσει. Πρέπει να προηγούνται τα γεγονότα των διακηρύξεων».