Εξοικονόμηση χρημάτων για την υγεία μέσω κατάργησης των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μακεδονίας-Θράκης θεωρεί ως λύση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΜανώλης Γλέζος όπως ανέφερε στη Βουλή κατά τη διάρκεια επερώτησης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Τι χρειάζεται το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Ξέρω ότι κάτι θα βρουν να μου πουν. Αυτά είναι αστειότητες. Τι χρειάζεται επίσης το υπουργείο Δικαιοσύνης; Ένα σωρό υπουργεία αν είχαν καταργηθεί θα βρίσκαμε τα λεφτά» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «άχρηστα υπουργεία».

Παράλληλα, ανέφερε πως οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων είναι όντως ένα επιχείρημα.

Κόντρα Κουρουμπλή - Γεωργιάδη

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην ίδια συζήτηση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος της αύξησης της τιμής ορισμένων φαρμάκων και άφησε να εννοηθεί ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα. 

Τον εγκάλεσε επίσης για την μνημονιακή υποχρέωση της κατάργησης των πληθυσμιακών κριτηρίων και σε μια αποστροφή του είπε πως θα μείνει γνωστός ως ο υπουργός των ράντζων. 

Ο κ. Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε «κοινό συκοφάντη» και υποστήριξε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε 700 φάρμακα. «Εσείς ως ανεύθυνος που είστε έρχεστε στη Βουλή και κάνετε λασπολογία» πρόσθεσε.

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως η κατάργηση των πληθυσμιακών κριτηρίων ήταν μνημονιακή υποχρέωση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση ιατρικών ομίλων. 

«Μήπως είστε ο εκπρόσωπος των μεγάλων ιατρικών ομίλων, μήπως εσείς τα παίρνετε τα λεφτάκια;» αναρωτήθηκε και κατέληξε: «Ντροπή σας!»

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον κ. Κουρουμπλή ότι το πρώτο μνημόνιο μαζί το ψήφισαν, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Δεν έχετε ένα ίχνος αυτοκριτικής», είπε.