«Η Ελλάδα είναι εδώ για να "ξανασυστηθεί" ως τουριστικός προορισμός όλης της χρονιάς και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην κεντρική συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες τουριστικά περίπτερα, από πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ συνολικά υπολογίζονται σε πάνω από 5.000, οι εκθέτες από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει περάσει μια δύσκολη περίοδο, αλλά σήμερα είναι σε θέση να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, επισήμανε παρουσιάζοντας τους στόχους της χώρας για την επόμενη χρονιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω ότι δουλεύουμε πλέον πάνω σε μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική. Το 2013 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό και ο δικός μας σχεδιασμός είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη χρονιά. Έτσι, όχι μόνο το 2014 αλλά κάθε χρονιά να έχουμε αύξηση των τουριστών. Ήδη έχουμε πάρα πολύ καλά μηνύματα για το επόμενο έτος. Η τελική μας στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως».