Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Από τα... σπλάχνα της «Σπίθας», του Κινήματος Πολιτών με επικεφαλής τον Μίκη Θεοδωράκη, προέκυψε το νέο κόμμα που φέρει την υπογραφή του Κώστα Ζουράρι.

Μέλη της «Σπίθας» που αποχώρησαν τον Ιούνιο του 2012, δημιούργησαν ένα νέο Κίνημα, την «Πυρίκαυστο Ελλάδα»,το οποίο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μεταλλάχτηκε σε κόμμα.

Τα διαδικαστικά έχουν ολοκληρωθεί, η αίτηση έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο ενώ έχει πληρωθεί και το σχετικό παράβολο.

«Έχουμε μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή με επίτιμο πρόεδρο τον Κώστα Ζουράρι ενώ έχει ήδη κατατεθεί και το κατασταστικό. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το άμεσο μέλλον είναι το ιδρυτικό συνέδριο το οποίοθα εκλέξει Κεντρική Επιτροπή και γενικός γραμματέα», λέει στο newpost ο προσωρινός πρόεδρος Γιώργος Καλεάδης – οικονομολόγος από την Καβάλα – ο οποίος ξεκαθαρίζει πως «επίτιμος γενικός γραμματέας θα είναι ο κ. Ζουράρις, αυτό έχει ήδη αποφασιστεί».

Το νέο κόμμα θα μετάσχει στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές- όποτε αυτές γίνουν- ενώ θα στηρίξει και υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές.

Ζουράρις: «Στόχος η εξουσία για να απαλλαχτούμε από τα μνημόνια και τη... Ρεπούση»

«Συνεχίζουμε το πνεύμα της ΣΠΙΘΑΣ του Μίκη θεοδωράκη με στόχους την εθνική ανεξαρτησία, την απαλλαγή από τα μνημόνια, την κοινωνική δικαιοσύνη την αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού και της παιδείας που αναστέλλεται από εθνομηδενιστές τύπου Ρεπούση και Δραγώνα», λέει στο newpost ο Κώστας Ζουράρις.

«Πεποίθησή μας ότι χρειάζεται συμπαράταξη ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου που θα εκφράζεται πολιτικά. Συνεχής μας προσπάθεια η σύμπτυξη συνεργασιών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί και δογματισμοί. Ενδιάμεσος στόχος, θα είναι η απόπειρα να αποκαταστήσουμε τις φορολογικές αδικίες».

Εξόχως... προγραμματικές οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι στο newpost, το οποίο δεν παραλείψαμε να του επισημάνουμε, για να λάβουμε την απάντηση:

«Ένα κόμμα δεν είναι ούτε φροντιστήριο ούτε επαγγελματική σχολή, ούτε σχολείο αρετής. Κεντρικός στόχος μας είναι φυσικά η κατάληψη της εξουσίας και η διακυβέρνηση. Η πεποίθησή μας είναι η εναλλαγή στη διαχείριση των αξιωμάτων όπως λειτουργούσαν επί τουρκοκρατίας οι κοινότητες ή το σύστημα των πολιτευμάτων της αρχαίας Ελλάδας: Εναλλαγή στην εξουσία και σε αξιώματα μικρής εντάσεως και χρονικής ισχύος»