Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός θα αυξηθεί το 2014

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός θα αυξηθεί το 2014

Μετά τη σημαντική αύξηση του τουρισμού μέσα στην τρέχουσα χρονιά, η αρμόδια υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη εκτιμά, ότι το 2014, ο τουριστικός τομέας θα αυξηθεί στην Ελλάδα κατά 10%.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για αύξηση του τουρισμού την επόμενη χρονιά, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας, όπως τόνισε.

Η υπουργός Τουρισμού έδωσε έμφαση στη στήριξη που παρέχει ο τουρισμός για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, επισημαίνοντας, ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση τόνωσε τη ζήτηση και ωφέλησε την οικονομία.

«Συνολικά, θα έλεγα ότι, όχι μόνο έχει αποδειχθεί ότι ο τουρισμός είναι ένας πολύ ανθεκτικός τομέας της οικονομίας, αλλά είναι επίσης ένας από τους τομείς που έχει συμβάλει στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για δημοσιονομική εξυγίανση», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Έλληνες τουριστικοί παράγοντες δήλωσαν επίσης, ότι το 2013 ήταν μια «εξαιρετική χρονιά», υπογραμμίζοντας, ότι ο τουριστικός τομέας θα μπορούσε να αποτελέσει «το όχημα της Ελλάδας προς την ανάκαμψη».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο