Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου     

Είναι πολλοί εκείνοι που παρατηρούν προσεκτικά τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Ο Κώστας Σημίτης το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει έντονη δραστηριότητα.

Κέντρο των επαφών το γραφείο του στη Βουλή. Εκεί οι συναντήσεις είναι συνεχείς ,με πρώην υπουργούς του και γενικά με στελέχη τόσο του εκσυγχρονιστικού χώρου όσο και της κεντροαριστεράς. Οι περισσότεροι παρατηρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ανακτήσει το κέφι του. Μάλιστα, για Σημίτη, είναι αξιοπρόσεκτο οτι χαιρετάει στους διαδρόμους της Βουλής και συνήθως , επίσης σπάνιο για Σημίτη, είναι χαμογελαστός και ευδιάθετος. 

Οι παρεμβάσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι στοχευμένες. Ξεκίνησε με το να δηλώσει παρών , στην υπόθεση της κεντροαριστεράς, παρενέβη υπέρ Σαμάρα και Στουρνάρα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παρενέβη επίσης υπέρ της κίνησης των 58 για την κεντροαριστερά και τέλος, εξέφρασε την άποψη, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι δεν είναι ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση. Στην ίδια γραμμή ουσιαστικά ήταν και η παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών στην Καθημερινή. Πολλοί εκτιμούν ότι ο κος Σημιτης βλέπει στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί ενός σχήματος στο χώρο του κέντρου, οπότε προσπαθεί να απλώσει ασπίδα προστασίας στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος βάλλεται από παντού. 

Με την προεδρία της Δημοκρατίας να αποτελεί διακαή πόθος του πρώην πρωθυπουργού, που σκοντάφτει όμως στο καραμανλικό μπλοκ στη ΝΔ αλλά και στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να έχει την παραμικρή παρέμβαση σε αυτά τα θέματα λόγω χαμηλών ποσοστών, ο Κώστας Σημιτης λένε αυτοί που τον γνωρίζουν, θα ήθελε να παίξει έναν ρόλο εγγυητή στην μετάβαση σε έναν νέο κομματικό σχηματισμό στο χώρο του κέντρου. 

Ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει μετά τον πρώην πρωθυπουργό είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως εκτιμούν πολλοί άνθρωποι του χώρου. Όμως πρώτα θα πρέπει να λυθούν αρκετά θέματα . Όπως για παράδειγμα αυτό που λένε κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «Τελικά ο Γιάννης που ανήκει; Γιατί ξεκίνησε ως εκσυγχρονιστής, πήγε στον κοινωνικό σύνδεσμο με το Γιώργο Φλωρίδη και τις προάλλες ήταν στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τελικά τι θέλει ο Στουρνάρας;».  Κάποιοι πάντως, εκτιμούν πως ο κος Στουρνάρας προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον του για το λόγο αυτό διατηρεί όλες τις πόρτες ανοιχτές. 

Παράλληλα όμως υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές της ΝΔ που δεν ξεχνούν τα όσα κατά καιρούς έχει εκστομίσει ο κος Στουρνάρας για την περίοδο Καραμανλή και δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις του Υπουργού Οικονομικών. 

Ο κος Στουρνάρας έχει αυτή την στιγμή πολλές επιλογές ανοιχτές, αφού βεβαίως ολοκληρωθεί το πέρασμα του από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις για τις οποίες «παίζει» το όνομα του κυρίου Στουρνάρα είναι απο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ως και επικεφαλής του νέου σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς. Καθόλου άσχημα.