«Η τρόικα θα επισκεφθεί το υπουργείο την Παρασκευή. Η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο της κινητικότητας αφορά το 4% των δημοσίων υπαλλήλων», υποστήριξε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «από τον Ιούλιο που αναλάβαμε έχουμε ολοκληρώσει το λεγόμενο κύμα της κινητικότητας». Ανέφερε ότι «Έχουμε ήδη τις πρώτες επανατοποθετήσεις των δημοτικών αστυνομικών». Πρόσθεσε ότι «αυτή η υποχρέωση μιλά για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013 και άλλες 11.000 απολύσεις μέχρι το 2014».

Επίσης, σημείωσε ότι το μέτρο αυτό έχει χαρακτήρα ανανέωσης. «Έξω που μας παρακολουθούν είναι 11.000 άνθρωποι που έχουν περάσει από εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Θα μπουν άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις», ανέφερε.

Και τόνισε ότι «Έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες των πειθαρχικών. Είμαστε αρκετά φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας. Τα πλαστά φτάνουν το 4% με 5%».

Ανέφερε πάντως ότι «και η ατιμωρησία έβλαπτε τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι στόχος τους είναι και η συγχώνευση διαφόρων οργανισμών. «Από τις συγχωνεύσεις θα υπάρχουν πλεονάσματα. Θα φύγουν αυτοί που έχουν τα λιγότερα προσόντα. Πάμε να εφαρμόσουμε τους κανόνες με αντικειμενικά κριτήρια».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν προσανατολιζόμαστε σε ξαφνικούς θανάτους οργανισμών τύπου ΕΡΤ». Και αναφερόμενη στη συνάντηση με την τρόικα είπε «Διεκδικούμε να μετρήσουν οι προσωρινές διαταγές. Διεκδικούμε να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τη διαθεσιμότητα», προσθέτοντας: «Η τρόικα δεν αναγνωρίζει κάποιες από τις απολύσεις παρά την επιμονή της κυβέρνησης».

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι εάν υπάρξουν εθελούσιες, θα προσμετρηθούν στις απολύσεις.