current views are: 1

6 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση08:20

Κοινό «μέτωπο» απέναντι στην τρόικα από Σαμαρά και Βενιζέλο

Νέα συνάντηση έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση 08:20’
αρθρο-newpost

Νέα συνάντηση έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα συνάντηση έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι το πρώτο ραντεβού μετά την πλήρη στήριξη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον Αντιπρόεδρο του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Mega και όπως όλα δείχνουν οι πολιτικές σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. 

Οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και να προσδιορίσουν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν απέναντι στους δανειστές. 

Στην κυβέρνηση κυριαρχεί προβληματισμός από τη στάση των εταίρων καθώς τη στιγμή που η χώρα εμφανίζεται για πρώτη φορά συνεπής σε όλες τις δεσμεύσεις της και έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα το ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στη χώρα μας από τη Δευτέρα εμφανίζεται επιφυλακτικό. 

Οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν σαφή βελτίωση και σημάδια ανάκαμψης γεγονός που η κυβέρνηση θέλει να «εκμεταλλευτεί» ώστε να επιβάλει τις «κόκκινες γραμμές» της και να μην κάνει βήμα πίσω  από την δέσμευση πως δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα οριζόντια μέτρα. 

Πέρα από την κοινή πολιτική γραμμή αντιμετώπισης της τρόικας στο τραπέζι της συνάντησης θα βρεθούν όλα τα ανοικτά μέτωπα όπως ο ενιαίος φόρος ακινήτων, οι αμυντικές βιομηχανίες και το ασφαλιστικό. 
 


σχετικα αρθρα