Εμείς ιατρική βοήθεια και η Άγκυρα εικονικό βομβαρδισμό ελληνικών νησιών.

Αν και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά με συναγερμό το Χειρουργικό Τμήμα που υποστηρίζει τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης ωστόσο κινήθηκε ταχύτατα και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αποστολής που του δόθηκαν.

Να θυμίσουμε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 10/13», να συγκεντρωθεί στο προβλεπόμενο χρόνο το Τμήμα αυτό με όλο του τον εξοπλισμό και να μεταβεί με ελικόπτερο Σινούκ στην Κάρπαθο για να παράσχει άμεση βοήθεια σε τραυματίες που δέχτηκαν εχθρικά πυρά. Στη συνέχεια πήρε εντολή να μεταβεί πάλι με το ελικόπτερο Σινούκ στο Καστελόριζο για να παρέχει και εκεί βοήθεια.

Το εν λόγω Τμήμα στελεχώνεται με έξι ιατρούς- χειρουργούς και δύο νοσηλευτές.

Είναι εξοπλισμένο με το απαιτούμενο χειρουργικό υλικό και έχει δυνατότητα διενέργειας σωστικών επεμβάσεων στο θέατρο επιχειρήσεων. Παράλληλα υπάρχει και ομάδα υποστήριξης καταδρομέων γι αυτούς.

Η «απόβαση» του ιατρικού κλιμακίου άμεσης αντίδρασης στο ακριτικό Καστελόριζο προκάλεσε από ότι φάνηκε την έντονη δυσφορία στους στρατηγούς της Άγκυρας που απάντησαν με χαμηλή υπέρπτηση τουρκικών οπλισμένων μαχητικών ακόμα και στα 160 μέτρα πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων πραγματοποιώντας εικονικό βομβαρδισμό σε Μακρονήσι και Στρογγύλη.

Συνολικά οι στρατηγοί της Άγκυρας, χθες, έστειλαν έξι μαχητικά τους να πραγματοποιήσουν έντεκα παραβιάσεις του F.I.R. Αθηνών.

Από ότι φαίνεται «τα μέτρα εμπιστοσύνης» και να το γίνει «το Αιγαίο θάλασσας ειρήνης» τα αντιμετωπίζουν δυστυχώς ως αστεία για τα σαλόνια των πολιτικών τους που θέλουν απλώς να δημιουργούν εντυπώσεις και να μην υπάρχει καμία ουσία.

Γ.Κοκ.