Πλήρες αδιέξοδο καταγράφηκε στη συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. 

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πήγαν στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών με βάση την απόφαση που είχε λάβει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Ζήτησαν αμέσως απο τον υπουργό να αλλάξει όλη τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν ο φόρος να γίνει φόρος περιουσίας και όχι ακινήτων, δηλαδή ζήτησαν να φορολογηθεί ολόκληρη η περιουσία, να υπάρχει αφορολόγητο και ο φόρος να ειναι προοδευτικός.

Ειδικότερα, ανάμεσα σε άλλα ,ζήτησαν να υπάρχει αφορολόγητο όριο για τα πρώτα 50.000 ευρώ της αξίας ακινήτων, απαλλαγή από το φόρο  για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες έκτασης για τα πρώτα 30-50 στρέμματα.Εξάλλου πρότειναν να υπάρξει μέριμνα για φορολογικές ελαφρύνσεις σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), αλλά και φορολογική κλίμακα με πολλούς συντελεστές.

Η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα δεν άφησε πολλά περιθώρια συμφωνίας: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει», τους είπε ο υπουργός και το θέμα προφανώς θα παραπεμφθεί στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς με αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και χωρίς ορατές αλλαγές στο νομοσχέδιο, η ψήφιση του στη Βουλή γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Τη μη επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε εξάλλου με δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος τόνισε «η απάντηση του κ. Στουρνάρα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί τον όρο για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

Α.Π