Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Γεμάτη καρφιά και αιχμές ήταν η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον Γιάννη Στουρνάρα, με αντικείμενο τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών ότι έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής και υιοθέτησε στα τυφλά τις προτάσεις του συνεργάτη του κ. Καραβίτη οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις που διατύπωσαν τα κόμματα όταν ακόμη στην κυβέρνηση συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα στην σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκε από τον Φίλιππο Σαχινίδη και ο υπαινιγμός πως ενώ υπήρχε έτοιμη πρόταση αυτή άλλαξε έπειτα από μία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του κ. Στουρνάρα.

Στην σύσκεψη Στουρνάρα-ΠΑΣΟΚ κάποια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών έδειξε να ενοχλείται από την επισήμανση του πράσινου βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο πως ενδεχομένως να μην υπάρχει η βούληση να βρεθεί λύση στο θέμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας συνεπικουρούμενος από τον Χάρη Θεοχάρη προσπάθησε να πείσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι η πρότασή τους είναι ανέφικτη και μη εφαρμόσιμη "διότι θα πέσουμε έξω στα έσοδα". Επίσης υπερασπίστηκε με πάθος τις επιλογές του συμβούλου του Νίκου Καραβίτη που τις προηγούμενες ημέρες στοχοποιήθηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας δεν έδειξε να κλονίζεται ούτε όταν εμμέσως πλην σαφώς η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τού είπε ότι εάν ο ίδιος δεν μπορεί να βρει λύση ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών...

Αργότερα, παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη που σκόνταψαν στον τοίχο του υπουργείου ΟΙκονομικών μιλούσαν για δυσάρεστη εξέλιξη που δεν γνωρίζουν όπως έλεγαν πού μπορεί να οδηγήσει.

Γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ψηφίσει το νομοσχέδιο του ΟΙκονομικών για τον ΕΝΦΑ με την σημερινή του μορφή.