Η εκκένωση της ΕΡΤ σήμερα τα ξημερώματα με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έγινε με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έπειτα από συνεννόηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχειρησιακό κομμάτι της εκκένωσης ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 11 Ιουνίου, οπότε και αποφασίστηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, ήταν παράνομη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο. 

Σίμος Κεδίκογλου: Η κατάληψη του Ραδιομεγάρου ήταν παράνομη

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, παρουσία εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως «αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν η καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου».

Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο για την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού.

Για μήνες υπήρχει πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις, κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.