Σφοδρή κόντρα δημιούργησε στη Βουλή η αιφνιδιαστική έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για επιχείρηση αποσταθεροποίησης με αντιδημοκρατικές ενέργειες και τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης να απαντούν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Από την πλευράς της κυβέρνησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που βρίσκεται στην Ολομέλεια είπε πως «η Δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση. Η πραγματικότητα είναι ότι το Ραδιομέγαρο επι 4 μήνες τελούσε υπο κατάληψη.

Έγιναν προσπάθειες να εκτονωθεί η κατάσταση με ήπιο και συναινετικό τρόπο. Θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική γιατί κράτησε τόσο καιρό η κατάληψη όχι όμως γιατί την έληξε η κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε ότι «άκουσα τον κ. Λαφαζάνη να λέει ότι η ΕΡΤ ανήκει στους εργαζόμενους.

Ο κ. Λαφαζάνης ή τελεί σε καθεστώς σύγχυσης από το άδειασμα του αρχηγού του ή λόγω της επετείου της Οκτωβριανής επανάστασης και επιθυμεί να φέρει τα Σοβιέτ. Η ΕΡΤ δεν ανήκει στους εργαζόμενους. Πληρώθηκε από τον λαό και σε αυτούς επιστρέφεται.

Η τελική επιτυχία του κυβερνητικού εγχειρήματος θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νέα τηλεόραση. Στόχος να έχουμε τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου με λιγότερο προσωπικό καλύτερες υπηρεσίες και δίχως κομματική ταυτότητα. Για να μπορέσουμε να φτάσουμε νωρίτερα στο στόχο, έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε σήμερα που ενδεχομένως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά κάθε φορά που επιβάλλεται η νομιμότητα. Έχουμε ψηφίσει νόμο για την νέα Δημόσια Τηλεόραση. Εσείς διαφωνείτε αλλά η Βουλή έχει αποφασίσει». Απαντώντας δε στις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αστυνομία τους απαγόρευσε την είσοδο στο κτήριο της ΕΡΤ είπε «για φανταστείτε απέναντι στους 5-6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν άλλοι τόσοι της ΝΔ που έχουν άλλη άποψη! Πώς θα το λύναμε το ζήτημα;

Όπως το λύνουν άλλοι που βρίσκονται στην αίθουσα; Ο ρόλος του βουλευτή είναι άλλος όχι στο πεζοδρόμιο να εφαρμόζει την νομιμότητα. Υπαρχει κόσμος και εργαζόμενοι που περιμένουν αποζημιώσεις και δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί το λογιστήριο είναι υπο κατάληψη, γιατί οι φίλοι σας κρατούν τα λογιστικά βιβλία… Ε λοιπόν η Δημόσια Τηλεόραση θα λειτουργήσει και χωρίς εσάς και θα είναι και καλύτερη».

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης είπε ότι η έφοδος στην ΕΡΤ «αποτελεί μια ακόμα χάντρα παρανομίας» και πρόσθεσε ότι αποτελεί «αντιδημοκρατική συμπεριφορά που σκοπεύει στην όξυνση του κλίματος». Αναφερόμενος στην απαγόρευση εισόδου στο Ραδιομέγαρο σε βουλευτές του κόμματός του είπε: «Τα έκτακτα μετρά περιορισμού της δημοκρατίας δεν θα περάσουν από την συγκυβέρνηση του άθλιου μνημονίου…» ενώ απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε πως «δεν είστε συνιστώσα της ΝΔ αλλά γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής».

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) υπερασπίστηκε την έφοδο των ΜΑΤ υποστηρίζοντας ότι «παραδίδεται το κτήριο στους φορολογούμενους». 

Από την ΔΗΜΑΡ ο κ. Νίκος Τσούκαλης είπε: «ευχόμαστε το σημερινό να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών που ξεκίνησε με το κλείσιμο της ΕΡΤ» κάλεσε τον πρωθυπουργό να «παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και να καθίσουμε όλοι μαζί να το διαχειριστούμε ώστε οι συνέπειες να είναι πιο ήπιες». Τέλος, την έφοδο των ΜΑΤ κατήγγειλε και ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή).

Τέλος, από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε οτι σημερα μπήκαν αλυσίδες και χειροπέδες στην αξιοπρέπεια ενω προκάλεσε πολλές αντιδράσεις η φράση του ότι «κάπως έτσι μπήκε και το τάνκ στο Πολυτεχνείο» με τους βουλευτες της ΝΔ να του φωνάζουν ντροπή και αίσχος