«Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε πραγματικά να μεταρρυθμίσει την ΕΡΤ, θα συνέχιζε το μοντέλο της ανεξάρτητης από την κυβέρνηση τηλεόρασης που είχα εγκαινιάσει στη πράξη, θα αξιοποιούσε το σχέδιο που είχα ετοιμάσει και ξεκινήσει να υλοποιώ τον Αύγουστο του 2011 και θα δεχόταν τις προτάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου που είχα συστήσει τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς και που έφτασαν σύντομα στη Βουλή, ως επεξεργασμένο Σχέδιο Νόμου».
 
Αυτό δήλωσε ο πρωην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στο Ραδιομέγαρο.

«Αντί γι΄ αυτό, αφού η κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2012 επανέφερε στην ΕΡΤ επί ένα χρόνο τον συνηθισμένο παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας, τελικά την έκλεισε, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς να ξέρει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Το κλείσιμο ήταν μια σπασμωδική και αντιδημοκρατική ενέργεια. Έδειχνε την απουσία κάθε μεταρρυθμιστικής πνοής», συνέχισε και κατέληξε:
 
«Η έφοδος των ΜΑΤ τα ξημερώματα  ολοκληρώνει και τη σπασμωδικότητα και την αντιδημοκρατικότητα και προσπαθεί να καλύψει την απουσία σχεδίου και, τελικά, την απουσία πολιτικής βούλησης για θετική λύση στο θέμα. Ουσιαστικές λύσεις δεν είναι δυνατόν να προκύψουν με ενδιάμεσο μοχλό τα  ΜΑΤ, όταν μάλιστα έχουν προηγηθεί τόσες αστοχίες. Τα ΜΑΤ δεν μπορούν να καλύπτουν την απουσία πολιτικής».