Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

«Αυτά που ζήσαμε τα ξημερώματα είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις» λένε στo newpost εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου.

«Λίγο μετά τις 4 αντιληφθήκαμε δυνάμεις των ΜΑΤ να πλευρίζουν το Ραδιομέγαρο», λέει στο newpost ο Νίκος Τσιμπίδας, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο μικρόφωνο της ΕΡΑ.

«Λίγα λεπτά αργότερα μπήκαν στο κτίριο και μας ζήτησαν να το εκκενώσουμε. Ακολούθησε μια συζήτηση - διαπραγμάτευση με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην οποία ο εισαγγελέας ήταν αμέτοχος. Στο κτίριο ήμασταν περίπου 70 άτομα διασκορπισμένοι στους ορόφους. Ζητήσαμε να μας αφήσουν να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί αλλά δεν το δέχτηκαν. Η εκκένωση έγινε όροφο-όροφο».

Ο Νίκος Τσιμπίδας την ώρα της εκκένωσης βρισκόταν στο μικρόφωνο της ραδιοφωνίας από όπου έκανε την τελευταία δραματική μετάδοση: «Γύρω στις 5 παρα 20 μπήκαν στο στούντιο άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Μου δόθηκε ρητή εντολή να περάσω εκτός ραδιοθαλάμου. Σε δέκα λεπτά ήμουν στη ΓΑΔΑ όπου παρέμεινα για πέντε περίπου ώρες στο θάλαμο των προσαχθέντων. Μετά το πεντάωρο μας άφησαν ελεύθερους».

Και συνεχίζει: «Όταν βλέπεις ένστολους δίπλα στο δημοσιογραφικό μικρόφωνο, το συναίσθημα δεν μπορεί να περιγραφεί. Έχω ακούσει και διαβάσει για ανάλογες περιπτώσεις στην ιστορία της χώρας, αλλά δεν περίμενα ποτέ να το ζήσω».

Ο εισαγγελέας έμεινε στο λόμπυ και έβλεπε... ειδήσεις

«Η καταμέτρηση των μηχανημάτων έχει τελειώσει και όλα έχουν βρεθεί σε καλή κατάσταση», λέει στο newpost ο δημοσιογράφος Νίκος Κορόβηλας ο οποιός «ξενάγησε» τους αστυνομικούς στους χώρους του Ραδιομεγάρου. «Ο εισαγγελέας είχε δευτερεύοντα ρόλο στην επιχείρηση. Μάλιστα έμεινε στο λόμπυ και μας ζήτησε να του βάλουμε τηλεόραση να βλέπει ειδήσεις. Στην καταγραφή μετείχαν μόνο αστυνομικοί».

Όσο για τα περί αποκατάστασης της νομικότητας ο Νίκος Κορόβηλας λέει: «Για να αποκατασταθεί η νομιμότητα πρέπει οι υπουργοί που χειρίζονται το θέμα της ΕΡΤ να μπουν σε ένα κελί, να το κλειδώσουν και να πετάξουν το κλειδί»

«Εκπέμπουμε και καλούμε τον κόσμο στην Αγία Παρασκευή»

«Έχουμε ξεκινήσει να εκπέμπουμε live έξω από το κτίριο», λέει στο newpost η Μάχη Νικολαρά, εργασιακή εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. «Από το πρώτο λεπτό είχαμε 70000 κλικ. Το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται. Η χώρα, όμως, έχει γίνει ρεζίλι διεθνώς. Μου τηλεφώνησαν συνάδελφοι από το BBC προσπαθώντας να καταλάβουν τί είναι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω. Όχι οργή» .

TAGS