Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την είσοδο της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται την Κρήτη. 

Σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο Χανίων, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο. Λέω δυνάμεις κατοχής, γιατί από τις έξι το πρωί προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση μας παραπέμπει στον εισαγγελέα, ο εισαγγελέας μας παραπέμπει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά φαίνεται ότι κανείς από αυτούς δεν έδωσε την εντολή, παρά την έδωσε η τρόικα. Από εδώ και πέρα οι Έλληνες πολίτες ό,τι ακούν από τη δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι προϊόν προπαγάνδας της τρόικας και των δυνάμεων κατοχής, εκείνων που επιβάλλουν την κατάλυση του Συντάγματος, την αναστολή διατάξεων του Συντάγματος, όπως την παραδέχθηκαν χθες οι κυβερνώντες, λέγοντας ότι θα προχωρήσουν σε νέες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, καταλύοντας ουσιαστικά τον κοινοβουλευτισμό και τη δυνατότητα να νομοθετεί η Βουλή». 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε καταστροφική για τον τόπο και τους Έλληνες την πολιτική που επιβάλει η τρόικα. 

«Κατ' αρχήν, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν πρόκειται για κάποιους φίλους και συμμάχους, η τρόικα η οποία έρχεται να συμβουλεύσει για το καλό του ελληνικού λαού με την πολιτική που επιβάλλει. Η πολιτική αυτή έχει αποτύχει πλήρως, έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια και την ελληνική οικονομία στην καταστροφή, 2.100.000 άνεργοι, 6.000 άνεργοι που αυτοκτόνησαν, καθημερινά λουκέτα που μπαίνουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθημερινά οικογένειες οι οποίες φτάνουν στην απόγνωση, στη φτώχεια και την πείνα. Έχουν αντικατασταθεί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού με υπαλλήλους της τρόικας, οι οποίοι έρχονται και δίνουν εντολές, τις οποίες εφαρμόζουν δυστυχώς οι υπουργοί. Έχουμε τους επιτρόπους, οι οποίοι προΐστανται των ελληνικών υπουργείων και έχουμε παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της περιουσίας του ελληνικού λαού. Έχουμε δηλαδή αναστολή του Συντάγματος. Και όταν το Σύνταγμα αναστέλλεται, όταν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του Συντάγματος και η Δημοκρατία, τότε οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει το άρθρο 120 του Συντάγματος -το παλιό 114 θα θυμούνται οι παλιότεροι- το οποίο λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. 

Υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει καμιά παραγραφή σκανδάλων εξαπολύοντας ταυτόχρονα βολές κατά του πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά. 

«Ο κ. Σαμαράς αντί να στείλει τον κ. Παπανδρέου -όπως υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό- στην Εξεταστική Επιτροπή και το Ειδικό Δικαστήριο, έχει διαπράξει πλέον το έγκλημα της υπόθαλψης εγκληματία, όπως υποθάλπει τώρα τον κ. Βενιζέλο». Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα των υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων: «Να ξέρουν ότι δεν θα γλυτώσουν, δεν πρόκειται να δεχθεί ο ελληνικός λαός καμία παραγραφή, θα φέρουν και τα κλεμμένα λεφτά πίσω και θα πληρώσουν όλοι τους και εκείνοι που τους καλύπτουν και εκείνοι οι οποίοι διέπραξαν τα εγκλήματα». 

Δίνοντας το στίγμα του κόμματός του εν όψει και των δημοτικών εκλογών, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι επιδίωξη του κόμματός του είναι η ενίσχυση του αντιμνημονιακού μετώπου. 

«Στις δημοτικές εκλογές θα επιδιώξουμε το αντιμνημονιακό μέτωπο να εμφανιστεί ενωμένο, με έντιμους ανθρώπους και να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όσοι συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής, με την τρόικα, θα είναι απέναντι στον ελληνικό λαό, βεβαίως διασφαλίζοντας τις θέσεις που αποτελούν για εμάς κόκκινες γραμμές, που είναι τα εθνικά μας θέματα και στέλνοντας το μήνυμα ότι μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε τη λευτεριά. Θα το επιδιώξουμε και στις δημοτικές εκλογές».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται από το πρωί στην Κρήτη, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου. Παράλληλα, θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς του Ρεθύμνου. 

Από το αεροδρόμιο των Χανίων χαρακτήρισε σημαντική και συμβολική την επίσκεψή του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα καταθέσουμε στεφάνι εκ μέρους του ελληνικού λαού και θα στείλουμε το μήνυμα ότι αυτό που απαιτείται για τη λευτεριά είναι η απόφαση των Ελλήνων. Οι Έλληνες ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε στο να αποτινάξουμε έναν ξένο ζυγό, που οδηγεί πλέον στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, στη δήμευση της δημόσιας περιουσίας, στην κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων με την τακτική την οποία ακολουθούν και ουσιαστικά στην κατάργηση του ελληνικού κράτους. Πρέπει να ξεσηκωθούμε, να ενωθούμε και για αυτό οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα κάνουν τα πάντα».