Υπό την προσωπική καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα κινητοποιήθηκαν σήμερα τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Πολιτική Γραμματεία και προεδρείο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθεί ο πολιτικός σχεδιασμός και η τακτική του κόμματος για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έφθασε στην Αθήνα από τις ΗΠΑ περίπου στις 4 μ.μ. και αμέσως άρχισε τις επαφές με συνεργάτες του, ενώ παράλληλα συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία.
 
Στη συνεδρίαση της ΠΓ έκανε εισήγηση για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ και στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση, ενώ ιδιαίτερες αναφορές έγιναν και στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.
 
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε διατυπώθηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις με κυρίαρχη την πρόταση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Μετά την ανταλλαγή απόψεων στην ΠΓ συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Παπαδημούλης. Η απόφαση για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ήταν ομόφωνη.
 
Αύριο θα συνεδριάσει και πάλι η ΠΓ προκειμένου να συζητήσει συγκεκριμένα ζητήματα τακτικής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στη Βουλή.