Τον κίνδυνο κοινωνικής ανάφλεξης εντός του Νοεμβρίου, επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σε όσους καλλιεργούν κλίμα πόλωσης.

Σχολιάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Κακλαμάνης έσπευσε να υπενθυμίσει προς την κυβέρνηση ότι «το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει δικαίωμα ακροάσεως» και συνεπώς «εάν εκαλούντο οι συνδικαλιστές - όποιοι είναι - οι ευρισκόμενοι εντός της ΕΡΤ, δεν θα χρειαζόταν στις 04.30΄ μετά τα μεσάνυχτα να υπάρχει αυτή η εικόνα».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης προειδοποίησε ακόμη ότι είναι «άσχημη και επικίνδυνη η τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος θα έπρεπε να σταθμίσει πριν προχωρήσει στις διατάξεις για το προσωπικό των Ιδρυμάτων» ότι «το Νοέμβριο υπάρχουν πάντοτε και δικαίως - και επ' αφορμή των δικαίως κινητοποιημένων- καταστάσεις, που σήμερα, κάτω από τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, μόνο ανόητοι μπορούν να παίζουν με τη φωτιά».

«Φοβούμαι ότι υπάρχουν αρκετοί ανόητοι, που δεν το ξέρουν ίσως και οι ίδιοι ότι είναι τόσο ανόητοι», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης, προειδοποιώντας:

«Εγώ σας λέγω ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα έχουμε μία κατάσταση όχι ηρεμίας για να λειτουργήσουν τα ιδρύματα. Αν κάποιος, λοιπόν, αρμόδιος Υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά, τότε τι κάνουμε;».