Την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να πέσει η «χούντα», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση, Βενιζέλου - Σαμαρά.

Η ΧΑ ζητεί δε, την άμεση απελευθέρωση των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού για να είναι παρόντες στην ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για ακύρωση της διαδικασίας στην αντίθετη περίπτωση. 

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής - παρόλο που κατετέθη με καθυστέρηση και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους - και θα ζητήσουμε για μία ακόμη φορά την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, η αφαίμαξη του εθνικού πλούτου από τους διεθνείς τοκογλύφους, τα αιματηρά μέτρα που πλήττουν τον λαό μας και το ξεπούλημα της χώρας πρέπει να λάβουν τέλος» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

«Η χούντα του μνημονίου κρατά φυλακισμένους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με στόχο να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνει εξ ορισμού την διαδικασία και καταλύει στην πράξη το πολίτευμα και την λαϊκή κυριαρχία. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής μας ομάδος, του κοινοβουλευτικού μας εκπροσώπου και του βουλευτή Β' Πειραιώς του κόμματός μας για την ελεύθερη άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας στιγμή» καταλήγει η ανακοίνωση.