Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Η αιφνιδιαστική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση μπορεί να μην δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς στην δικομματική κυβέρνηση θα φέρει ωστόσο τον πρωθυπουργό στην Βουλή.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι δεν τρέφουν αυταπάτες ότι από αυτή την διαδικασία θα πέσει η κυβέρνηση αλλά τουλάχιστον θα κάνουμε μια συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Η έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού όλο το τελευταίο διάστημα η κοινωνία βιώνει μια επώδυνη πραγματικότητα. Μετά τον φόρο για την ακίνητη περιουσία, ξεκίνησε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο ΦΠΑ θα επανέλθει στα παλιά επίπεδα δηλαδή στο 23%.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου οι πιέσεις που δεχόντουσαν το τελευταίο διάστημα από τους πολίτες ήταν δυσβάστακτες. Ο κόσμος τους πίεζε να αντιδράσουν με όποιο μέσω μπορούσαν προκειμένου να δείξουν στην κυβέρνηση ότι το πράγμα δεν πάει άλλο.

Έτσι όταν χθες το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τις χειροπέδες στο λουκέτο της κεντρικής εισόδου της ΕΡΤ αποφάσισαν ότι θα πρέπει τα πράγματα να μπουν στην θέση τους σε ότι άφορα τα θέματα  δημοκρατίας και την οικονομίας. Με αυτά λοιπόν τα αιτήματα αποφασίστηκε να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας  για την κυβέρνηση προκειμένου μέχρι την Κυριακή το βράδυ να συζητηθούν όλα τα θέματα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν πάντως  ότι πέρα από την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή  θα φέρουν σε δύσκολη θέση και τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση  και  οι οποίοι  κάθε τόσο κάνουν ότι διαφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης και στο τέλος συναινούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να μιλήσουν από το τηλέφωνο για την πρόταση δυσπιστίας αφού όπως λένε η είδηση θα είχε κυκλοφορήσει αμέσως ενώ ο Αλέξης Τσίπρας στην διευρυμένη σύσκεψη που έκανε με τους συνεργάτες στην Βουλή περιέγραψε την κίνηση  χωρίς να  αναφέρει συγκεκριμένα  προκειμένου να μην διαρρεύσει.