Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Κοινοβουλευτική ομάδα συγκαλεί εκτάκτως σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να συσπειρώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την τριήμερη διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος είχε και χθες το βράδυ σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στους οποίους φέρεται να είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του επιχειρεί να ξεπεράσει τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ και να σιγήσουν οι αντιπολιτευτικές κορώνες του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η άποψη αυτή αποτυπώθηκε και στην επίσημη ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με την οποία το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα που μάς δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση καθώς και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του.

Όμως στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν συγχρόνως ότι η πρόταση δυσπιστίας ευνοεί και τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης στα οποία έχουν αρχίσει να καταγράφονται σημαντικές διαφωνίες βουλευτών για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Ήδη χθες η Θεοδώρα Τζάκρη σήμανε προειδοποιητικό καμπανάκι υπαινισσόμενη ότι εάν δεν επέλθουν ριζικές αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων η  ίδια δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στράφηκαν εναντίον του κ. Τόμσεν και μάλιστα ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην χώρα εάν πράγματι συμβουλεύει την κυβέρνηση να μην λέει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πάλι, σχολιάζοντας όσα εμφανίζεται να υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της τρόικας περί λήψης νέων μέτρων υπενθύμισε με νόημα ότι «όχι μόνο δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αλλά ούτε θα ψηφιστούν».

Την ίδια ώρα το θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών και της απελευθέρωσης των μαζικών απολύσεων θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσουν την εξέγερση των πράσινων βουλευτών.

Ως εκ τούτου στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι με τον τρόπο του ο Αλέξης Τσίπρας τούς διευκολύνει καθώς εφόσον οι βουλευτές ψηφίσουν κατά της πρότασης μομφής δύσκολα τις επόμενες εβδομάδες θα καταψηφίσουν επώδυνα νομοσχέδια...