«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις» στα «ευγενή» ταμεία, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι από το νόμο Πετραλιά έχει προβλεφθεί να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος σε αυτά τα Ταμεία μέχρι το 2020, ωστόσο δεν αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό. «Είναι στη δική μας επιλογή», σημείωσε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η μείωση των συντάξεων αυτών των Ταμείων.

Πληροφορίες ήθελαν η μείωση των συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, ακόμα και για τους ήδη συνταξιούχους, να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και να προκρίνεται από την πλευρά της τρόικας, για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, συμπληρωματικά με τα άλλα μέτρα που εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων επανέλαβε: «Ούτε στις προθέσεις μας είναι ούτε θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «σε ό,τι έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά».