Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ανάμεσα στο «παρών» και την «αποχή» αναμένεται να κινηθεί η ΔΗΜΑΡ κατά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης διέκοψε άρον άρον την περιοδεία του στην Βόρεια Ελλάδα κι επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου το πρωί να συγκαλέσει τα συλλογικά όργανα (κοινοβουλευτική ομάδα, Εκτελεστική Επιτροπή) του κόμματος και να καταλήξουν στην γραμμή του κόμματος. 

Χθες το βράδυ είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους συνεργάτες του, ενώ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΑΡ όπου μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την στάση του δίνει χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση.

Στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έλεγαν το βράδυ πώς έχουν να υποβάλουν ένα ερώτημα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι: «Σε περίπτωση νέου μνημονίου ή νέων μέτρων πώς θα αντιδράσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν θα έχει ακυρώσει το χαρτί της πρότασης μομφής»;

Στην ανάλυση που κάνουν παράγοντες της Αγίου Κωνσταντίνου επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο κατάρρευσης της κυβέρνησης λόγω των έντονων διαφωνιών βουλευτών της συμπολίτευσης (πχ. φόρος ακίνητης περιουσίας) ανησυχεί πως θα κληθεί να κυβερνήσει την χώρα, κάτι όμως που βαθιά μέσα του απεύχεται.

Γι' αυτό προτιμά να συσπειρώσει την κυβέρνηση με μία πρόταση μομφής που ούτως ή άλλως θα συσπειρώσει και την δική του κοινοβουλευτική ομάδα.