Τη διαφωνία του στην άποψη ότι η πρόταση  μομφής εναντίον της κυβέρνησης θα την συσπειρώσει αντί να τη φέρει σε δύσκολη θέση, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «εκείνο στο οποίο αποσκοπεί η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση είναι να φέρει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Έχουμε ακούσει δεκάδες δηλώσεις από τα χείλη τους διαφωνίας με συγκεκριμένα μέτρα, έχουμε ακούσει δημόσιες δηλώσεις ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, ότι λυπούνται πάρα πολύ με τη δυστυχία του κόσμου και τα όσα περνάει ο κόσμος. Όσοι τελικά έχουν υποστηρίξει τέτοιες απόψεις, όσοι συμφωνούν με αυτές τις διαπιστώσεις που κάνουν οι περισσότεροι σήμερα στην Ελλάδα, να δείξουν τη διαφωνία τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική, παίρνοντας αποστάσεις από αυτήν, καταγγέλλοντάς την».

Καλούμενος να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «το νόμισμα δεν είναι ταμπού» τόνισε: «Να προσθέσω σε αυτό που λέτε ότι «δεν μπορεί να λέμε πάση θυσία ευρώ, θυσιάζοντας την ανεξαρτησία μας, την οικονομία, την υγεία, τα σχολεία». αυτά όλα είναι στοιχεία μιας ενιαίας προσέγγισης στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, υπάρχει όμως μια άλλη λογική από αυτήν που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Όποιος διαφωνεί με αυτή τη λογική, καλά κάνει και διαφωνεί, εμείς έχουμε τη δικιά μας».

«Σε έξι μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές, οπότε θα τελειώσουν τα ψέματα. Εκεί θα μιλήσει ο λαός είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Σαμαράς. Αλλά μέχρι τότε θα έχουν συμβεί και άλλα πράγματα», κατέληξε.