Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» την πρόταση μομφής, που «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση.

Kαι πρόσθεσε: «Περιμένουμε τον κ.Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, και αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως».

«Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει έξοδος από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει εκτάκτως μετά και την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μας στρατηγική είναι αυτή της εξόδου από το μνημόνιο. Στην πραγματικότητα μόνο εμείς έχουμε πραγματική στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο. Αντιθέτως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική της μιζέριας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί κανείς να στηρίζει την προσωπική ή κομματική μικροφιλοδοξία του στη στρατηγική της κακής έκβασης των προσπαθειων του λαού».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ: «Έξοδος από το μνημόνιο δεν σημαίνει έξοδος από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης. Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σύμφωνο σταθερότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής», είπε χαρακτηριστικά.