Για «προκλητική αναλγησία» από πλευράς της κυβέρνησης και συνεχιζόμενη διαπλοκή της με ιδιωτικά συμφέροντα έκανε λόγο ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.   

«Αποκορύφωμα της προκλητικής αναλγησίας της κυβέρνησης και της συνεχιζόμενης διαπλοκής της με ιδιωτικά συμφέροντα είναι η προειδοποίηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αττικόν προς τους διευθυντές κλινικών να σταματήσουν τις νέες εισαγωγές ασθενών καθώς και τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω μειωμένου προϋπολογισμού, ενώ από την άλλη πλευρά κατατίθενται τροπολογίες της κυβέρνησης για έγκριση αδειών λειτουργίας  ιδιωτικών κλινικών» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ομιλία Π. Κουρουμπλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αυξάνει την τιμή σε 265 φάρμακα, δίνει τιμή σε 150 καινοτόμα φάρμακα χωρίς προηγουμένως να περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Καινοτομίας και καταργεί το πληθυσμιακό κριτήριο σε ό,τι αφορά στους αξονικούς τομογράφους, τη στιγμή που 3,5 εκατ. Έλληνες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Το αδήριτο ερώτημα είναι ποιος κερδίζει άραγε από τις επιλογές της κυβέρνησης;» υπογράμμισε.