Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Επιτροπής της Σαγκάης Wu Zhiming.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Ά Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Κίνας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είπε τα ακόλουθα:

«Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι γνωστό ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν άριστες σχέσεις, οι οποίες βασίζονται σε κοινές αρχές και αξίες και ο πολιτισμός μας, δείχνει ότι με σεβασμό πάντοτε στην ιστορία προσεγγίζει η μία χώρα την άλλη. Είναι επίσης γνωστό, ότι η Κίνα έχει στηρίξει την Ελλάδα σε δύσκολες ώρες και γι’ αυτό σας είμαστε ευγνώμονες. Όταν είχαμε επισκεφτεί την Κίνα, είχαμε έρθει και στη Σαγκάη και είχαμε εκπλαγεί από την πρόοδο την οποία είχε σημειώσει. Γνωρίζετε ότι πάρα πολλοί Έλληνες, κυρίως εφοπλιστές, έχουν μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τη Σαγκάη και είναι μια περιοχή η οποία για μας τους Έλληνες είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και προσφιλής. Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που σας καλωσορίζω και σας εύχομαι μια πολύ καλή διαμονή στην Ελλάδα».

Ο Wu Zhiming δήλωσε τα εξής :

«Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή. Η Ελλάδα, όπως μαθαίνουμε και στα σχολεία μας, έχει λαμπρό πολιτισμό και μακρά ιστορία. Σήμερα, αποτελεί σημαντικό κέντρο της ναυτιλίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές επαφές σε επίπεδο αξιωματούχων για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας Κίνας. Θα υπάρξει ευκαιρία και για περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και του εμπορίου. Η Σαγκάη είναι μια μεγάλη πόλη με πληθυσμό 24 εκατομμυρίων και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην αγορά μας. Προτρέπουμε λοιπόν τους Έλληνες επιχειρηματίες να έρθουν στη Σαγκάη και να το διαπιστώσουν από κοντά».